postup
Z hlávky odstraníme vrchní listy, spodní část odkrojíme a dáme vařit do vody. Necháme vařit jen pár minut, jen tolik, aby listy změkly.
Z zelí obereme vrchní listy, do kterých budeme balit náplň. Zbývající listy můžeme využít na jiné jídlo, já je však obvykle ukládám na dno hrnce.
Mleté maso smícháme s jednou nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, vajíčky, rýží, solí a pepřem.
Z masové náplně vezmeme část, uválíme v dlani do tvaru šišky a zabalíme do zelného listu.
Plněné listy hustě naskládáme do většího hrnce, na jehož dno jsme uložili zbylé listy zelí.
Na vepřovém sádle orestujeme zbylou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a spolu osmahneme.
Potom přidáme protlak, zalijeme vodou nebo vývarem, krátce povaříme a přelijeme přes plněné zelí.
Přendáme na sporák, přikryjeme pokličkou a na mírném teplotě dusíme doměkka.