postup

Z hlávky odstraníme vrchní listy, spodní část odkrojíme a dáme vařit do vody. Necháme vařit jen pár minut, jen tolik, aby listy změkly.

Z zelí obereme vrchní listy, do kterých budeme balit náplň. Zbývající listy můžeme využít na jiné jídlo, já je však obvykle ukládám  na dno hrnce.

Mleté maso smícháme s jednou nadrobno nakrájenou cibulkou, prolisovaným česnekem, vajíčky, rýží, solí a pepřem.

Z masové náplně vezmeme část, uválíme v dlani do tvaru šišky a zabalíme do zelného listu.

Plněné listy hustě naskládáme do většího hrnce, na jehož dno jsme uložili zbylé listy zelí.

Na vepřovém sádle orestujeme zbylou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a spolu osmahneme.

Potom přidáme protlak, zalijeme vodou nebo vývarem, krátce povaříme a přelijeme přes plněné zelí.

Přendáme na sporák, přikryjeme pokličkou a na mírném teplotě dusíme doměkka.

Sledujte nás na Facebooku