Prasklé vejce vám během vaření nevyteče, pokud vodu osolíte.

Pokud se bábovka nedá vyklopit z formy, na chvíli obrácenou formu zabalíme do ručníku namočeného ve studené vodě.

Chcete, aby byl váš závin na povrchu zlatavý a krásně křupavý? Není nic jednoduššího, že před pečením ho jednoduše potřete žloutkem rozšlehaným s trochou mléka.

Pokud nechcete, aby topinky – tedy smažený chleba, nenasáknul tolik tuku, postříkejte ho před pražením trochou vlažné vody.

Bude chutnat ještě lépe a nebude tak mastný.

Pokud chcete, aby se s hmotou na přípravu játrové knedlíčky do polévky lépe pracovalo, nechte ji 1 hodinu odležet v ledničce.

Chcete nadýchanější palačinky?

Přidejte do těsta perlivou minerálku nebo trochu rumu.

Aby se rýže nerozvařila, do vroucí vody přidáme lžíci citrónové šťávy nebo několik lžiček studeného mléka.

Chcete-li získat perfektně ušlehaný sníh, bílky musí být dobře vychlazené. V případě žloutků je situace opačná – vyhovuje jim pokojová teplota.

Sledujte nás na Facebooku