Prasklé vejce vám během vaření nevyteče, pokud vodu osolíte.
Pokud se bábovka nedá vyklopit z formy, na chvíli obrácenou formu zabalíme do ručníku namočeného ve studené vodě.
Chcete, aby byl váš závin na povrchu zlatavý a krásně křupavý? Není nic jednoduššího, že před pečením ho jednoduše potřete žloutkem rozšlehaným s trochou mléka.
Pokud nechcete, aby topinky – tedy smažený chleba, nenasáknul tolik tuku, postříkejte ho před pražením trochou vlažné vody.
Bude chutnat ještě lépe a nebude tak mastný.
Pokud chcete, aby se s hmotou na přípravu játrové knedlíčky do polévky lépe pracovalo, nechte ji 1 hodinu odležet v ledničce.
Chcete nadýchanější palačinky?
Přidejte do těsta perlivou minerálku nebo trochu rumu.
Aby se rýže nerozvařila, do vroucí vody přidáme lžíci citrónové šťávy nebo několik lžiček studeného mléka.
Chcete-li získat perfektně ušlehaný sníh, bílky musí být dobře vychlazené. V případě žloutků je situace opačná – vyhovuje jim pokojová teplota.