Naštěstí existují i přírodní metody, které tento problém s vedlejšími účinky nemají. a právě o nich si nyní řekneme trošku více.
1) Rýžová voda
Uvařte 2 plné hrsti rýže v 1 litru vody. Vodu sceďte a nechte vychladnout.
Na zmírnění pálení žáhy a léčbu gastritidy pijte denně rýžovou vodu až do ústupu zdravotních potíží.
2) Mrkev a celerový džus
Vložte do mixéru 2 mrkve, pár stébel celeru a trochu vody.
Mixujte až dokud nevznikne hladké smoothie. Tento nápoj zmírní příznaky a bolesti při gastritidě a velmi efektivně také potlačí pálení žáhy.
Užívejte podle potřeby.
3) Hruška a zázvor
Podobně jako při předešlém receptu, i zde vložte do mixéru uvedené suroviny, přidejte trochu vody a rozmixujte.
Tento nápoj má silné antibiotické a protizánětlivé účinky. Je velmi účinný i proti škodlivým bakteriím v žaludku.
4) Jablko a heřmánek
Oloupejte jablko a nakrájejte ho na měsíčky. Položte je na pánev nebo do hrnce, přidejte vodu a pár květů heřmánku.
Tuto směs převařte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Tekutinu z ní pijte každý den a bolesti žaludku či pálení žáhy brzy pomine.
5) Šťáva z petrželky
Vložte do mixéru za hrst natě petržele, litr vody a dobře to rozmixujte.
Tuto tekutinu potom pijte každý den. Udržuje ji v lednici a každý den si připravte čerstvý nápoj.