postup:
Nejdříve si připravíme těsto:
smíchejte suché přísady a přidejte vajíčko. Nyní pomalu přimíchejte tekutý tuk a zpracujte pomocí nástavců na míchání těsta. 3/4 těsta rovnoměrně navrstvěte do formy a pevně zatlačte (těsto by mělo sahat i po bocích dortové formy).
Příprava náplně:
promíchejte švestky s cukrem a dejte vařit při nízké teplotě. Pokud by množství tekutiny bylo příliš malé, jednoduše přidejte několik polévkových lžic vody.
Rozmíchejte kukuřičný škrob s vodou, a za stálého míchání přidejte do švestek a znovu přiveďte do varu. Nechte směs vychladnout.
Příprava tvarohového krému:
utřeme cukr s vajíčky. Přimíchejte pudinkový prášek, tvaroh a citrónovou šťávu.
Zchladlou ovocnou směs rozprostřete na těsto a na ni přidejte tvarohový krém. Zbývající těsto nastrouhejte na vrch koláče.
Pečeme v horké troubě 45 – 50 minut (dokud není vrch koláče zlatavý)
Dobrou chuť!