Domácí smetanová zmrzlina s čokoládou – Jednoduchý recept a skvělá chuť!

Připrava

Nalijte smetanu do hluboké mísy a našlehejte ji metlou nebo mixérem, dokud nevznikne nadýchaná hmota. Našleháním by měla zdvojnásobit svůj objem.

Do smetany postupně nalijte kondenzované mléko a našlehejte směs metlou nebo mixérem. Zmrzlina bude docela sladká, proto můžete použít méně kondenzovaného mléka.

Získanou směs dejte do vhodné nádoby pomocí naběračky.

Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozehřejte čokoládu.

Naplňte každý kelímek rozpuštěnou čokoládou, řádně ji vylijte na stěny a dno. Zbytek čokolády vlijte zpátky do mísy, nechte na stěnách jen tenkou vrstvu.

Dejte kelímky na deset minut do mrazničky. Tato doba je dostatečná k tomu, aby čokoláda na stěnách dobře zatuhla.

Naplňte kelímky zmrzlinou, dejte do každé tyčinku a na 5 hodin uložte do mrazničky − nebo raději na celou noc.

Když zmrzlina ztuhne, mírně nařízněte nahoře papírový kelímek a opatrně ho ze zmrzliny sejměte.

Teď už víte, jak si vyrobit domácí zmrzlinu z jednoduchých přísad! Sladká smetanová zmrzlina si vás získá od prvního okamžiku.

Mimochodem, není nutné obalovat zmrzlinu čokoládou. Může prostě zamrazit směs smetany a kondenzovaného mléka a pak podávat hotovou zmrzlinu s ovocem, různými plody a sirupy. Je to jednoduché a chutné!

Zmrzlina je překvapivě jemná, aromatická a krémová. Jedním slovem nebude horší než kupovaná!

A pokud je léto takový malý kousek života, tak proč si ho neudělat sladkým a příjemným?

Pokud se vám zalíbil náš jednoduchý recept, určitě se podělte se svými přáteli o tajemství přípravy ideální letní pochoutky.

1
2