Salát z pekingského zelí a pomerančů
Velmi jednoduchý, ale svěží a neobvyklý salát. Pomeranče použij raději sladké. Na zálivku postačí přírodní jogurt, případně salát zakápni citronovou nebo pomerančovou šťávou. Klidně nech salát bez zálivky, bude i tak dostatečně šťavnatý.
INGREDIENCE
- 1 hlávka pekingského zelí
- 2 pomeranče
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- 1 čajová lžička jablečného octa
- dýňová semínka podle chuti
PŘÍPRAVA
- Nakrájej pekingské zelí na nudličky, čím blíž ke košťálu, tím tenší by měly být.
- Oloupej pomeranče a rozděl je na dílky.
- Do salátové mísy vlož pekingské zelí, dílky pomerančů a dýňová semínka.
- Zakápni citronovou šťávou a jablečným octem. Opatrně promíchej.
Salát Nastěnka z pekingského zelí a šunky
Připrav si salát z pekingského zelí se šunkou. Salát je velmi sytý, výrazné a lahodné chuti. Kombinace chuti všech ingrediencí je neopakovatelná.
INGREDIENCE
- 1 hlávka pekingského zelí
- 300 g šunky
- 100 g vlašských ořechů
- 150 g tvrdého sýra
- 200 g korejského mrkvového salátu
- 4 vejce
- 300 g kuřecích filetů
- půl plechovky konzervovaného ananasu
- jarní cibulka a salátové listy podle chuti
- sůl a majonéza podle chuti
PŘÍPRAVA
- Opláchni a nadrobno nakrájej zelí. Nejlépe na tenké nudličky. Čím tenší budou, tím bude chuť salátu zajímavější.
- Šunku nakrájej na kostičky. Ať tě ani nenapadne místo šunky použít salám, chuť by byla úplně jiná!
- Rozdrť a na rostlinném oleji opraž ořechy.
- Nastrouhej nahrubo sýr a uvařená vejce.
- Uvař kuřecí maso a nakrájej ho na kostičky.
- Ananasy nakrájej na větší kousky. Ananas musí být v salátu cítit.
- Jarní cibulku nakrájej na tenká kolečka.
- Smíchej všechny ingredience dohromady a přidej majonézu a sůl. Ještě jednou salát promíchej. Servíruj na salátových listech. Bude to vypadat slavnostněji.
- Dobrou chuť!
Salát z pekingského zelí s kuřecími filety a krutony
Salát z pekingského zelí je studnice vitaminů a dobré nálady.
INGREDIENCE
- 1 hlávka pekingského zelí
- 1 kuřecí filet
- 1 cibule (záleží na vaší chuti)
- 1 malá plechovka konzervované kukuřice
- 1–2 svazky petrželové natě
- olivový olej nebo majonéza podle chuti
- citronová šťáva nebo balzamikový ocet podle chuti
- krutony podle chuti
- sůl, oregano, černý mletý pepř podle chuti
PŘÍPRAVA
- Nakrájej zelí na tenké nudličky.
- Rozmrazený kuřecí filet zlehka naklepej, opepři a osol. Osmaž kuřecí filet na pánvi.
- Nadrobno nakrájej cibuli a petrželovou nať.
- Ve velké salátové míse smíchej nakrájené pekingské zelí, zrníčka konzervované kukuřice, nakrájenou petrželovou nať a krutony z bílého chleba.
- Osol a přidej 1–2 špetky suchého oregana. Smíchej všechny připravené ingredience.
- Vychladlý kuřecí filet nakrájej na menší kostičky nebo nudličky a přidej do salátu.
- Salát můžeš ochutit olivovým olejem a citronovou šťávou. Případně můžeš místo šťávy přidat do oleje několik kapek balzamikového octa a vše promíchat.
- Dobrou chuť!
Salát z pekingského zelí s okurkou
Na přípravu chutného, lehkého a zdravého salátu z pekingského zelí s okurkou budeš potřebovat všeho všudy několik ingrediencí.
INGREDIENCE
- 450–500 g pekingského zelí
- 250 g salátové okurky
- 2–3 g soli
- 30 ml oleje
- 1 čajová lžíce citronové šťávy
- bylinky podle chuti
PŘÍPRAVA
- Rozděl hlávkové zelí na jednotlivé listy, opláchni je a nakrájej na nudličky.
- Opláchni okurku. Uřízni jí špičky a nakrájej okurku na půlměsíčky.
- Vlož zeleninu do mísy, přidej nakrájené bylinky. Můžeš použít petrželovou nať nebo čerstvý kopr.
- Osol a malinko zeleninu promačkej. Přidej olej a šťávu z citronu. Promíchej.
- Lehký salát s kalorickou hodnotou okolo 50 kcal na 100 g, zdravý a chutný salát z pekingského zelí a okurek,je hotový. Dobrou chuť!
Jak vidíš, dá se pekingské zelí výborně kombinovat s těmi nejrůznějšími potravinami. Jakýkoliv recept s pekingským zelím se automaticky stává veledílem.
Pokud zapojíš fantazii a necháš se inspirovat našimi recepty, bez problémů vymyslíš své vlastní recepty a s přehledem dokážeš základních pět nejoblíbenějších receptů rozšířit o spoustu nových pouze tím, že upravíš ingredience.