postup přípravy:

1) Cuketu nakrájíme na hranolky, zatímco troubu předehřejeme na 220 ° C

2) Nakrájenou cuketu vložíme do mísy, přidáme půl lžičky soli a pepře. Vše důkladně promícháme.

3)  Vytvoříme směs na obalování. Strouhanku smícháme se sýrem, chilli, lžičkou soli, sušeným česnekem, mletou paprikou a s provensálským kořením. Důkladně promícháme.

4) V míse rozšleháme vejce.

5 ) Do misky s nakrájenou cuketou přidáme mouku. Promícháme, aby byly hranolky důkladně obalené.

6) Cuketové hranolky postupně obalíme v misce s vajíčkem a později ve strouhance.

7)Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem, na který rovnoměrně nakapeme olivový olej.

8) Obalené hranolky cukety naskládáme na plech a vložíme do trouby. Po 7 minutách pootáčíme a necháme péct dalších 7 minut.

Podáváme s dresinkem podle vlastní chuti, ideálně s pikantní omáčkou. Už hotovou omáčku zakoupíme v obchodě nebo si ji jednoduše připravíme doma.

Použijeme kysanou smetanu, do které přimícháme bylinky a koření.

Sledujte nás na Facebooku

1
2