Příprava:
- Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
- Pečicí formu vyložte pečicím papírem, stěny vymažte rostlinným olejem a vysypte moukou.
- V hluboké misce smíchejte 1,5 sklenice mouky, 3 polévkové lžíce kávového prášku, 1 čajovou lžičku sody, špetku soli, promíchejte.
- V jiné misce smíchejte 1 sklenici vody, 1 sklenici cukru, ¼sklenice rostlinného oleje, 1 polévkovou lžíci vinného octu, ¼−½ čajové lžičky rozpustné kávy, ½ polévkové lžíce vanilkového extraktu, to vše šlehejte pomocí mixéru, dokud se úplně nerozpustí veškerý cukr.
- Spojte obě směsi, dobře promíchejte tak, abyste získali jednolitou hmotu.
- Těsto nalijte do připravené formy a pečte korpus 35–40 minut.
- Hotový korpus ochlaďte, rozkrojte, potřete čokoládovým krémem nebo strouhanou čokoládou. Buchta je hotová, můžete zvát ke stolu.
Přejeme všem dobrou chuť!