Příprava:

  1. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  2. Pečicí formu vyložte pečicím papírem, stěny vymažte rostlinným olejem a vysypte moukou.
  3. V hluboké misce smíchejte 1,5 sklenice mouky, 3 polévkové lžíce kávového prášku, 1 čajovou lžičku sody, špetku soli, promíchejte.
  4. V jiné misce smíchejte 1 sklenici vody, 1 sklenici cukru, ¼sklenice rostlinného oleje, 1 polévkovou lžíci vinného octu, ¼−½ čajové lžičky rozpustné kávy, ½ polévkové lžíce vanilkového extraktu, to vše šlehejte pomocí mixéru, dokud se úplně nerozpustí veškerý cukr.
  5. Spojte obě směsi, dobře promíchejte tak, abyste získali jednolitou hmotu.
  6. Těsto nalijte do připravené formy a pečte korpus 35–40 minut.
  7. Hotový korpus ochlaďte, rozkrojte, potřete čokoládovým krémem nebo strouhanou čokoládou. Buchta je hotová, můžete zvát ke stolu. 

Přejeme všem dobrou chuť!

Zanech stopu

Please enter your comment!
Please enter your name here