Působí na hubnutí

Na rozdíl od zažitého mýtu, že příjem tuků vede k tloustnutí, zdravé tuky z avokáda naopak přispívají k hubnutí.

Tuk z avokáda se v těle neukládá, ale zajišťuje efektivní spalování kalorií a také vás po jídle zasytí, takže nemáte potřebu se přejídat.

zvyšuje energii

Nutriční látky pecky avokáda svým jedinečným složením optimalizují metabolismus těla a tvorbu energie.

Po konzumaci pecky avokáda tak budete mít dost energie na celý den, který je před vámi.

předchází rakovině

Avokádové pecky obsahují vysoký podíl flavonoidů, tedy látky, která se ukázala účinná při prevenci více druhů rakovin.

Jak konzumovat pecky z avokáda

Nejlepším způsobem konzumace avokádových pecek je nastrouhat si je na struhadle.

Nastrouhaním pecky na menší kousky zjednodušíte jejich dokonalé strávení a zlepšíte absorpci všech výživných látek. Totéž platí i pro jiné tvrdé ořechy a semena.

Nastrouhané pecky si můžete pak přidávat do salátů nebo smoothies.

V případě vařených pokrmů, pecky přidejte až po uvaření jídla, aby se v nich vlivem tepla neznehodnotili některé prospěšné látky.

Sledujte nás na Facebooku