postup:

Maso trochu naklepeme pod igelitem. Potom ochutíme solí a gyros kořením.

V misce smícháme olivový olej, pivo, med, citrónovou šťávu a do této marinády vložíme maso.

Necháme marinovat alespoň 2 hodiny – ideálně přes noc.

Připravíme si hluboký plech. Brambory omyjeme, nakrájíme na plátky a 1/2 uložíme na spodek plechu.

Posypeme kořením na pečení brambor, solí, případně oblíbenými kořením.

Na brambory uložíme plátky žluté a červené cibule.

Nyní uložíme ½ masa. Na maso opět uložíme vrstvu brambor, ochutíme a přidáme kousky slaniny a očištěné česnekové stroužky.

Pokračujeme zbytkem cibulky a zbylými kousky masa.

Nyní plech zakryjeme alobalem.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 50-60 minut.

V misce smícháme všechny přísady na omáčku a po uplynutí tohoto času, uložíme plátky rajčata a naneseme na povrch omáčku.

Vložíme bez alobalu zpět do trouby a necháme zapéct dozlatova.

Nemusíte už nic přidávat, podáváme tak, jak je.

Přejeme vám dobrou chuť!

1
2