Příprava:
1 ) Droždí, cukr a trochu mouky rozpusťte v teplé vodě a nechte chvíli odpočinout. Do mísy vysypte zbytek mouky, sůl, přilijte droždí, olej, máslo a vejce. Postupně přilévejte kefír a vypracujte hladké a viskózní těsto. Mísu zakryjte a nechte asi hodinu kynout.
2) Těsto rozdělte na kuličky o hmotnosti přibližně 40 g. Rozválejte ho do přibližného tvaru jako na obrázcích a ke konci vložte kousek tvrdého sýra. Těsto zavineme do rohlíku a dejte na plech vyložený papírem na pečení.
3) Připravené rohlíky potřete vejcem rozšlehaným s mlékem a posypte např. Sezamovými semínky, solí či jiným zdobením.
4) Nechte rohlíky ještě půl hodiny kynout a pak je pečte v předehřáté troubě na 220 ° C asi 20 minut nebo dozlatova.