postup:

Ve středně velké nádobě si smíchejte mouku 200ml smetany, 180g cukru, sodu smíchanou s octem, polovinu nevařeného kondenzovaného mléka a 1 PL kakaa.

Výslednou hmotu vylijte do formy na pečení a vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů po dobu přibližně 40 minut. Koláč zkontrolujte pomocí párátka, zdali už je hotový.

Těsto si prořízněte na dvě stejné části.

Připravte si krém: roztavte si 200g másla, přidejte kondenzované mléko a vyšlehejte.

Nasekané vlašské ořechy si osmažte na pánvi a přidejte je do krému.

Jednu polovinu upečeného těsta potřete krémem a přikryjte druhou polovinou.

Poleva: Smíchejte si 180g cukru, 1 lžíce kakaa, 4 lžíce smetany a 50g másla. Vařte na mírném ohni po dobu 5-7 minut a polijte jí dort (pokud máte ještě nějaké zbylé ořechy, klidně je přidejte do polevy).

Hotový dort nechte odstát, aby nasákla krémem i polevou.

Připravte si k tomu váš oblíbený čaj a vychutnávejte. Přejeme dobrou chuť!

1
2