Dušená kuřecí játra na smetaně najdete
Ingredience (na 2 porce):
- 400 g kuřecích jater
- 3 cibule
- 3-4 lžíce rostlinného oleje
- 2-4 lžíce zakysané smetany
- pepř
- sůl
- petrželová nať (dle chuti)
Příprava
- Cibuli očistěte, omyjte a nakrájejte na půlkolečka.
- Játra umyjte, otřete a nařežte na kousky.
- Zahřejte si pánev, dejte na ni olej, přidejte cibuli a smažte 3-4 minutky, za stálého míchání až dozlatova.
- Přidejte játra a během míchání smažte další 3-4 minuty na silnějším plameni. Osolte a opepřete.
- Nezapomeňte na 3-4 lžíce zakysané smetany.
- Vše poduste na středním plameni po dobu 5 minut.
- Hotový pokrm můžete ozdobit například čerstvou petrželkou
Poznámka: Kuřecí játra by se po zhotovení měla hned zkonzumovat a nenechávat je na další den. Vařené jídlo by v žádném případě nemělo chutnat nahořklé bylo by to znamení, které naznačuje špatnou kvalitu výrobku.