postup:

Do 100 ml vlažného mléka rozdrtíme droždí a přidáme moučkový cukr. Rozmícháme a pak počkáme, než vyjde kvásek.

V misce smícháme mouku s ostatními přísadami a přidáme i kvásek. Vypracujeme středně tuhé těsto – pokud je příliš hutné, přidáme více mléka, pokud naopak příliš tekuté, přidáme mouku.

Těsto necháme vykynout na teplém místě. Když zdvojnásobí svůj objem, rozválíme ho na pomoučené pracovní desce a vykrajujeme jednotlivá kolečka a necháme ještě 10 minut kynout.

Tvaroh rozmícháme s vaječnými žloutky, rozinkami a cukrem. Na každý kruh navrstvíme asi 1-2 lžičky náplně a přikryjeme druhým kruhem.

Okraje zatlačíme prsty nebo vidličkou. Koblížky uložíme na plech vyložený papírem na pečení nebo vymazaný tukem a vložíme do trouby vyhřáté na 210 stupňů.

Pečeme 10 minut při této teplotě, pak stáhneme na 180 stupňů a pečeme ještě 20 minut.

Po upečení potřeme máslem a posypeme cukrem.

1
2