Už Hippocrates, starověký řecký učenec, známý také jako „otec medicíny“, považoval tuto rostlinu za nedílnou součást své lékárničky kvůli jejím silným léčebným účinkům.
Z bezu si tento muž připravil fermentovaný nápoj, který pil 2 krát denně. Po čase se pomocí něj z rakoviny dokázal úplně vyléčit.
A dnes vám prozradíme způsob, jak si ho i vy dokážete sami doma vyrobit.
Příprava
Postup přípravy je velmi jednoduchý.
Umyjte bezinky pod tekoucí vodou a osušte. Mírně ji rozmačkejte, aby se z nich ven dostala šťáva a dužina. Takto rozmačkané bezinky pak smíchejte s cukrem nebo medem.
Přesné množství cukru není stanoveno. Můžete jej přidat podle vlastní preference.
Pokud chcete, na zlepšení fermentace lze do této směsi přidat i trochu živých kvasnic.
Směs vložte do skleněné nebo keramické nádoby, otvor uzavřete látkou, aby do ní nelezl hmyz a aby mohla „volně dýchat“.
Nádobu pak položte na světlé a teplé místo, které představuje ideální podmínky pro fermentaci.
Po týdnu až dvou sceďte tekutinu do skleněné uzavíratelné láhve, uzavřete víkem a umístěte do chladničky.
Užívejte 1 až 2 čajové lžičky tohoto léčivého sirupu denně.
Od té doby co jsem začal pít fermentovaný nápoj z bezinek, můj nádor nejenže zmizel, ale už se ani neobjevil. Nejlepší na tomto přípravku je, že je čistě přírodní a nemá žádné negativní vedlejší účinky.
Opět se jednou potvrdilo, že matka příroda nám nabízí všechny své dary a dokáže nám navrátit ztracené zdraví.