postup:

  1. Pomocí lisu na česnek nebo v mixéru na jemno vylisujte stroužky česneku.
  2. Česnek vložte do skleněné nebo porcelánové misky a přidejte jablečný ocet s medem.
  3. Celé to dobře zamíchejte.
  4. Směs přelijte do skleněné uzavíratelné nádoby a umístěte do ledničky na 5 dní. Každý den však směs na chvíli z ledničky vyjměte a dobře ji zamíchejte.
  5. Po 5 dnech je váš antibakteriální sirup hotový.

užívání

Sirup můžete užívat v případě výskytu nějakého infekčního onemocnění, ale i jako prevenci.

2 čajové lžičky sirupu rozmíchejte ve sklenici vody. Pije se na lačný žaludek ráno hned po probuzení.

Nezapomínejte však na to, že uvedený sirup je extrémně silný a proto ho nikdy nekonzumujte přímo. Vždy ho zřeďte s vodou!

Sledujte nás na Facebooku

1
2