Jak postupovat

Všechny suroviny na korpus vložíme do kuchyňského robota a rozmixujeme na jednotnou masu. Připravíme si dortovou formu o průměru 25 cm s odnímatelným dnem a vymažeme ji máslem. Masou vyložíme dno formy, vytáhneme ji i na boky a dáme zchladit.

Ve středně velké pánvi přivedeme téměř k varu šlehačku. Odstraníme ze zdroje tepla, přidáme nasekanou bílou čokoládu, necháme dvě minuty odstát bez míchání. Po dvou minutách tuto hmotu utřeme, aby nám vznikla hladká poleva, někdy je nutné to rozetřít přes síto.

Přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, rum a promícháme. Na pár hodin ji odložíme do chladničky aby hmota zhoustla, potom natřeme na korpus.

V kastrolu přivedeme k varu smetanu s máslem, stáhneme ze zdroje tepla a přidáme nasekanou čokoládu, jako v předešlém kroku necháme dvě minuty odstát, pak rozmícháme, případně přetřeme přes síto aby nám vznikl hladký krém. Nalijeme na kokosovou hmotu a necháme zatuhnout.

Na závěr můžete dort dozdobit bounty kuličkami a strouhaným kokosem.

Dobrou chuť!

Nepečený bounty dort