postup:

Při přípravě těsta na korpusy je třeba, abyste si bílky šlehaly ve vhodné nádobě tak dlouho, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Směs by měla být bílá a hustá jako u pusinky. Přidejte cukr a míchejte těsto, dokud se zcela nerozpustí. Do směsi postupně přisypte mák, strouhaný kokos, vanilkovou esenci, mouku smíchanou s práškem do pečiva a teplé mléko. Těsto míchejte zdola nahoru.

Výslednou směs nalijte do pečicí formy o rozměrech 24 × 30 cm vystlanou pečícím papírem a potřenou olejem. Pečte při teplotě 200 stupňů po dobu 10-15 minut. Když je korpus připraven, nechte ho vychladit. Následně ho rozřízněte na tři stejné časti.

Pokračujte v přípravě krému. V misce si rozšlehejte žloutky s cukrem až do krémové konzistence. Přidejte práškový puding, vanilkovou esenci a mléko. Vše opatrně promíchejte metličkou, aby se vám nevytvořily hrudky.

Další krém si přemístěte do hrnce na mírný plamen a neustále ho míchejte, dokud nezhoustne. Když vychladne, přidejte k němu na kostičky nakrájené máslo a míchejte přibližně 3 minuty, dokud vám nevznikne jemný krém. Pak si ho rozdělte na dvě stejné časti.

Pro přípravu polevy si v misce smíchejte kousky čokolády s rostlinným olejem, pak ji vložte do vodní lázně a míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Rostlinný olej potřebujete na to, abyste zabránili zhuštění polevy.

Nyní postupujte následovně: položte si na talíř první kus korpusu a potřete ho krémem. Potom na něj vložte druhý kus korpusu, na který rovnoměrně rozetřete zbytek vanilkového krému. Nakonec na vrch položte třetí korpus a jemně ho zatlačte prsty. Na poslední kus korpusu vylijte teplou polevu, kterou dle potřeby uhlaďte stěrkou nebo plochým nožem.

Takto připravený koláč vložte na 2-3 hodiny do ledničky. Následně jej pak můžete nařezat a servírovat. Přejeme vám dobrou chuť!

Lahodný a šťavnatý koláč se vám bude rozplývat na jazyku už po prvním ochutnání. Kromě máku můžete do těsta přidat i rozinky, brusinky nebo sušené meruňky. Díky tomu získá zákusek novou chuť, kterou určitě ocení i vaše chuťové buňky.

Nezapomeňte se o tento recept podělit i s vašimi přáteli na Facebooku!