postup:

400 ml mléka smícháme se lžící cukru, rozlámeme do něj celou čokoládu na vaření a přendáme na plamen. Zahříváme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.

Ve zbylém mléce si rozmícháme pudinkový prášek. Když je směs na plameni tekutá, přidáme i mléko s pudinkem. Vaříme za stálého míchání, dokud směs nezhoustne.

Nakonec přidáme rozemleté ​​lískové oříšky a ještě krátce povaříme.

Než nám směs vychladne, našleháme si máslo, které následně vmícháme do vychladlé směsi.

V další míse smícháme zakysanou smetanu s vanilkovými cukry – tak připravíme světlý krém. Teď už jen stačí navrstvit světlý a tmavý krém.

Na dno sklenice dáme světlý smetanový krém, na něj tmavý oříškový krém a na něj opět světlý smetanový krém. Takto postupujeme než není pohár plný. Dáme vychladit a můžeme si pochutnávat.

Dobrou chuť!