Příprava dezertu Opilá višně:

Zalijte višně červeným vínem. Nechte odstát 24 hodin.

Těsto na dezert: ušlehejte 5 vajec a 1 sklenici cukru, přidejte 0,5 lžičky sody (s octem), 2 lžíce kakaa, 1 sklenici mouky.

Smíchejte a upečte korpus. Nechte vychladnout, odkrojte vrchní část a vyjměte střed. Vnitřek musí být prázdný.

Krém na dort Opilá višně: ušlehejte 0,5 plechovky kondenzovaného mléka a 200 g másla. Smíchejte měkkou část dortu, krém a višně.

Smícháme a dáme opět do prázdné formy.

Poleva: 1,5 lžíce mléka, 3 lžíce cukru, 1,5 lžíce kakaa. Dáme na mírný plamen a stále mícháme.

Sundáme z plotny a přidáme 2 lžíce másla.

Náš dezert Opilá višně zakryjeme korpusem a zalijeme polevou. Ozdobíme višněmi. Dobrou chuť!

1
2