Rohlíky nakrájíme na kolečka a zalijeme mlékem – stačí aby se rohlíky mlékem nasákly, nemusí v něm plavat. Necháme chvíli odpočívat (asi 15 minut), aby pečivo změklo.

Potom do směsi postupně sypeme polohrubou mouku. Já to dělám tak, že nejdříve nasypu od oka mouku na mokré rohlíčky a zpracuji rukama a pak postupně přisypáváme a mícháme, dokud nevznikne jednotné těsto, které se nelepí, budete potřebovat přibližně 350 – 400 g mouky. Já do těsta přidávám i špetku soli.

Nyní těsto přendáme na pracovní desku a rozválíme na tenký plát. Z těsta vykrojíme kruhy, na každý navrstvíme 1 lžičku náplně a zavřeme – vytvoříme klasický tvar pirožku.

Pirohy vaříme jako klasicky v lehce osolené vodě – když vyplavou na povrch, jsou hotové!

Máme hotovo:) Dobrou chuť!

Vlaďka S.

1
2