Postup:

1. Lilky opláchneme. Každý plod uprostřed prořízneme (vytvoříme uprostřed kapsu) v délce asi 5 centimetrů. Lilky uvaříme doměkka.

Poté je ochladíme pod studenou vodou. Vyskládáme na plech a zatížíme závažím, aby z nich vyšla přebytečná voda.

2. Nyní si připravíme náplň. Na struhadle nastrouháme mrkev a dusíme ji na rozehřátém slunečnicovém oleji na pánvi po dobu 5 minut.

Kapie nakrájíme na tenoučké proužky. Prolisujeme česnek. Petrželovou nať nakrájíme nadrobno.

Všechny nakrájené ingredience dáme do mísy. Osolíme, opepříme a řádně promícháme.

3. Připravenou směsí plníme kapsy lilků. Naplněné lilky poskládáme do hrnce a přikryjeme je poklicí. Na poklici položíme závaží.

Za 3 dny je již možné lilky ochutnat, nebo je rozdělit do uzavíratelných sklenic a hermeticky uzavřít.

Dobrou chuť!

1
2