postup:

Chléb namočíme do 100 ml mléka, pak vyždímáme a přidáme do masové směsi (smícháme vepřové a kuřecí mleté maso). K masu přidáme i nakrájenou cibulku, sůl a koření.

Do masa přidáme i zbylé mléko a vymícháme jednotnou hmotu. Já si maso melu sama doma a zbylé mléko vždy přelijeme přes mlýnek. Pokud se vám hmota zdá příliš tekutá, přidejte trochu strouhanky nebo ovesných vloček.

Z hmoty tvoříme jednotlivé karbanátky, které navrstvíme na plech vyložený papírem na pečení.

Sýr nastrouháme na struhadle, smícháme se zakysanou smetanou, vajíčky a nadrobno nakrájeným koprem. Navrstvíme na povrch masa.

Nakonec jsem ještě navrstvila do cukrářského sáčku trochu majonézy a ozdobila vrch karbanátků. Pečeme ve vyhřáté troubě 25 minut při teplotě 200 stupňů.

Případně pečte tak dlouho, aby bylo masíčko upečené – záleží to na typu vaší trouby, i od tloušťky karbanátků.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂