Sušený kopr

My, jako velcí milovníci kopru máme rádi vůni této aromatické bylinky z našich zahrad i v řízkách. Přidejte do strouhanky sušený a rozdrcený kopr, petrželku, nebo jiné vaše oblíbené bylinky. Budete mít krásné voňavé a nevídaně chutné řízky.

Drcené sušenky

Grahamové nebo máslové slané sušenky rozdrtíme nadrobno a přimícháme ke strouhance. Toto vylepšení dodá chuť vepřovým a drůbežím řízkům, ale rovněž smaženým filé. Stejně můžete do strouhanky přidat hrst drcených chipsů, chipsy s příchutí dodají výbornou kořeněnou chuť.

Kukuřičné lupínky

Můžete je přidat do strouhanky nebo jimi strouhanku zcela nahradit. Výsledek bude mnohem křupavější a dodá fantastickou chuť zejména drůbežím stehýnkům nebo prsům.

Sušený česnek

1-2 lžičky sušeného česneku ve strouhance řízky nejen skvěle ochutí, ale zároveň přidá fantastickou česnekovou vůni. Neváhejte přidat i nadrobno nasekanou petrželku.

Nadrobno nastrouhaný sýr

Nejlepší je parmezán. V italské kuchyni je neodmyslitelnou přísadou telecích řízků, výborně se však hodí i do vepřových či drůbežích řízků. Smíchejte strouhanku s parmazánem v poměru 2: 1.

Strouhaný kokos

Obyčejná kokosová moučka dokáže úžasně zjemnit drůbeží maso. Použijte ho při přípravě kuřecích nebo krůtích řízků, přimíchejte ho do strouhanky a sami uvidíte, jak skvělý bude výsledek

Sledujte nás na Facebooku