Test č.3: Drcení
Rozdrťte rýžové zrna.
V případě, že vám vznikne jen bílý prášek, jde o přírodní rýži. Pokud kromě prášku spatříte i žluté skvrny, zřejmě se jedná o umělou rýži.
Test č.4: Plíseň
Uvařte hrst rýže a umístěte ji do misky, kterou necháte několik dní volně položenou v kuchyni na světlém místě.
Pokud se po čase na ní vytvoří plíseň, jde o pravou rýži. Pokud ani po dlouhé době nezplesniví, je to pravděpodobně rýže umělá.
Uvedené testy jsou jednoduché a snadné. Doporučujeme vyzkoušet několik z nich současně, protože pouze jeden nemusí vždy spolehlivě určit výsledek. Například i pravárýžové zrnka mohou někdy plavat na hladině.
Doufáme, že vám tento článek pomůže ochránit vaše zdraví tím, že odhalí původ rýže, kterou se chystáte konzumovat.