Džnana mudra

Zabraňuje vzniku bolesti hlavy, odstraňuje nespavost, deprese a pomáhá při apatii.
Spojte si polštářky palce a ukazováčku. Ostatní prsty mějte uvolněné.

Hakini mudra

Zlepšuje paměť a koncentraci. Spojte si prsty obou rukou a palce dejte tak, aby vám vytvářely kruh.

Hridaya mudra

Snižuje nadměrné emoce. Horní článek ukazováčku přiložte na spodní článek palce. Následně si spojte prostředníček, prsteníček a palec. Malíček zůstane vyrovnaný.

Kalešvara mudra

Zlepšuje schopnost soustředění, pomáhá při probouzení. Sjednoťte si konečky palců a prostředníčků. Zbývající prsty ohněte směrem dovnitř.

Linga mudra

Posiluje imunitu a obranyschopnost organizmu. Spojte si ruce překřížením palců. Palec jedné ruky narovnejte nahoru přičemž palec druhé a ukazováček druhé ruky ho objímají.

Matangi mudra

Má blahodárné účinky na zdraví všech vnitřních orgánů. Zvedněte si ruce na úroveň slunce a spojte je dohromady. Srovnejte své prostředníčky a spojte je. Pozornost soustřeďte na dech.

Ušas mudra

Zodpovědná za hormonální rovnováhu. Dejte si ruce tak, jak je to uvedeno na obrázku.

Vadžrapradama mudra

Dodává neochvějnou důvěru ve vlastní schopnosti. Zkřižte prsty obou rukou před hrudníkem a palce vyrovnejte.

Astma mudra

Užitečná pro ty, kteří trpí astmatem a jinými respiračními chorobami. Ohněte prostředníčky tak, aby se dotýkaly jeden druhého prostřednictvím nehtů. Zbývající prsty jsou vyrovnané.

Bronchi mudra

Příznivé účinky na funkci dýchacích cest. Malíčkem se dotýkejte spodní části palce. Prsteníček přiložte k střednímu článku palce. Prostředník umístěte na koneček palce. Ukazováček nechte narovnaný.

Každý cvik provádějte alespoň jednu minutu. Provádějte je tak dlouho, jak je to možné, ale k dosažení nejlepšího účinku začněte s těmito cviky postupně.

Nezapomeňte, že ke zlepšení finanční situace a duchovního stavu jsou mudry pouze malým pomocníkem na cestě k dokonalosti a úspěchu!