postup:

Ze všech surovin vymícháme těsto. Podle potřeby dosypeme hladkou mouku a vypracujeme. Zabalíme do igelitu a necháme asi 20 minut chvilku odpočinout v ledničce.

Potom těsto vyválíme na tloušťku asi 0,5 – 1 cm a vykrajujeme formičkami. Uložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 min.

Ještě teplé obalíme pečivko ve směsi moučkového a vanilkového cukru

1) verze – Vanilkový cukr přidáme do těsta, namísto sušenek vyformujeme tvar rohlíčků a máme skvělé vánoční rohlíčky. Ještě teplé poprášíme práškovým cukrem.

2) verze – tenčí sušenky spojujeme meruňkovým džemem a jen zlehka je pocákáme rozehřátou čokoládou

3) verze – sušenky obalíme ve skořicovém cukru a do těsta přidáme i trochu citronové kůry

4. verze (speciální) na slano: těsto připravíme bez cukru, rozválíme, nakrájíme na čtverce, potřeme vajíčkem a posypeme solí. Tato varianta se peče o něco déle, ale výsledek stojí opravdu za to.

5. verze – z těsta vykrojíme hvězdičky a ty potřeme bílkovou polevou – bílek utřený s práškovým cukrem. Pokud se obáváte surového bílku, použijte místo bílku rum.

Sledujte nás na Facebooku