Navíc přísady v tomto mléce obsahují zahušťovadlo, karagenan, u kterého bylo zjištěno, že způsobuje zánět trávicího traktu.

Lékaři i odborníci na výživu radí každému, aby přestal kupovat mandlové mléko, které je v podstatě směsí vody, přísad, sladidel a jen několika mandlí. Připravte si domácí mandlové mléko.

Jedině tak budete mít jistotu, že konzumujete potřebné živiny a vyhnete si škodlivým sladidlům a přísadám.

Proces přípravy domácího mandlového mléka je velmi snadný. Musíte jen namočit syrové, organické mandle přes noc ve vodě.

Vodu potom vylijete a mandle nasypete do mixéru. Přidejte 3 hrnky čerstvé čisté vody nebo kokosové vody a vše spolu rozmixujete.

Poté nalijte obsah mixéru do plátěného pytlíku a nechte procedit čisté mléko.

Chcete-li obohatit chuť Vašeho domácího mandlového mléka, můžete přidat také skořici nebo trochu vanilkového extraktu.

Mléko si nalijte do keramické nádoby, a skladujte ho v lednici ne déle než 3 dny.