postup:

Do větší mísy nasypeme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek a nalijeme do ní vodu. Vařečkou mícháme, dokud nevznikne jednotné těsto.

Těsto by mělo být vláčné a jemné. Mé doporučení je haluškové těsto nesolit, aby se Vám halušky nerozvařily ve vodě.

Pomocí haluškovače házíme do vroucí vody. Vaříme krátce, asi jen 5 minut.

Poté scedíme a ještě horké promícháme s taveným sýrem (noky příliš dlouho necedíme, aby si zachovaly trochu vody).

Přidáme pár kapek tuku, který se nám vypekl ze slaniny a promícháme, dochutíme solí podle chuti.

Druhou várku můžeme udělat například jako klasiku s brynzou a slaninou. Tyto halušky jsou skutečná dobrota!

5 KOMENTÁŘŮ

  1. Marně hledám pokračování receptu a už mě nebaví hledat druhou stránku, na které je postup přípravy. Takže si ho nechte schovaný, jdu pro návody jinam.

  2. My tady ve Švýcarsku tomu říkáme špecle, a mįchají se ze sýrem a posypou osmaženou cibulkou a v Rakousku tomu říkají Knöpfli a používa se jako univerzální příloha.Misto nudlí rýže knedlíků.Asi to zná celý svět pod jiným názvem.Moje babička jim říkala žgrgany.po uvaření je ještě osmazila zamíchala s vajíčkem na řídkou vaječinu s hlávkovým salátem to bylo mé nejoblíbenější jídlo v dětství.

Zanech stopu

Please enter your comment!
Please enter your name here