postup:

Mou chybou bylo, že jsem kořen hned dávala do půdy, paní v zahrádkářství mi řekla, že ho ošetřují všelijakými chemikáliemi, které zabraňují růstu a klíčení, ty je třeba odstranit namáčením.

Takže zázvor namočíme na celou noc do teplé vody.

Potom jsem ho vyndala a vložila do květináče s novým výživným substrátem.

Je potřeba dodržet, že nad kořenem v zemi by měly být 3-5 cm zeminy a „pupínky“ musí směřovat nahoru.

Pak jsem jen dala květináč  na teplé místo a pravidelně zalévala.

Substrát by nikdy neměl zcela vyschnout. Zelené výhonky jsem uviděla už po pár týdnech.

Asi za 3-4 měsíce jsme si poprvé odkrojili náš domácí čerstvý zázvor do čaje, ale na bohatou úrodu si počkáte i 10 měsíců.

Stojí to, ale za to, teď ho mám tolik, že nestíháme odřezávat a stále dorůstá. Od května do září ho mám na balkoně, jinak klasicky v bytě v teple.

Martina S.

1
2