Příprava:
Bílky pečlivě oddělte od žloutků, dejte je do suché misky. Přidejte k bílkům špetku soli a našlehejte hustou pěnu.
Rozehřejte máslo a mírně ho zchlaďte. K žloutkům přidejte vodu a cukr a ušlehejte.
Pak do nich vlijte pomalu vystydlé máslo a promíchejte.
Do směsi žloutků a másla vlijte mléko, přidejte mouku a těsto dobře promíchejte.
Do těsta jemně vmíchejte ušlehané bílky. Nalijte těsto do formy vymazané olejem a vysypané moukou.
Dejte na 1 hodinu do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Nechte chytrý dort vychladnout a pak ho posypte práškovým cukrem a ozdobte podle chuti.
Před servírováním ho nařežte na malé kousky. Jemný, chutný a chytrý dort je hotový.
Dobrou chuť!