nechte těsto nabrat na objemu

Kynuté těsto potřebuje několik hodin, aby zvětšilo svou velikost. Z tohoto důvodu se dá mikrovlnná trouba použít k urychlení tohoto procesu.

Připravené těsto přikryjte hadrem a dejte do mikrovlnky spolu s sklenicí vody. Zapněte ji na 3 minuty při nižším výkonu. Poté nechte těsto odpočinout 3 minuty a opět zapněte mikrovlnku na 3 minuty a dalších 6 minut mu nechte na odpočinek. Tímto způsobem těsto zvětší svůj objem minimálně dvojnásobně.

očištění zeleniny

Zelenina s tvrdou slupkou (dýně, lilek či rajčata) očistíte rychleji, když je na několik sekund dáte do mikrovlnné trouby.

nakrájejte si cibuli bez slz

Tento problém dokážete vyřešit za 30 sekund! To je čas, na který byste měli vložit cibuli do mikrovlnky, ještě před zahájením krájení.

připravte si křupavou slaninu

Dejte si na talíř papírovou utěrku, položte na ni plátky slaniny, přikryjte ji druhou vrstvou papírové utěrky. Doba přípravy závisí na tloušťce řezů.

namočte luštěniny

Už si nemusíte noc před vařením namáčet fazole nebo hrách do vody. Postačí, když je vložíte do misky s vodou a vložíte na 10 minut do mikrovlnné trouby s průměrným výkonem. Pak ji necháte odstát po dobu 1 hodiny.

Sledujte nás na Facebooku