Pokud si žehlíte vlasy

Vmasírujte si olej do konečků mokrých vlasů a nechte uschnout. Dětský olej vlasy ochrání a konečky se vám nebudou lámat. Je to dobrá rada, i v případě, že si vlasy nežehlíte. Olej konečky vyživí, budou silnější a budou se mnohem méně lámat.

Na podrážděnou a zanícenou pokožku

Pokud si koupíte olej s látkou Azulen, můžete jej používat i na zanícené a podrážděná místa na pokožce. Azulen má totiž protizánětlivé účinky.

Extra lesk

Pokud chcete, aby se umyvadlo lesklo jako nové, vetřete do něj trochu dětského oleje. Ten také vytvoří ochrannou vrstvu proti usazování kapek vody.

 

Na zamotaný řetízek

Zamotal se vám tenký řetízek či náramek. Naneste na místo, na kterém je uzel trochu dětského oleje a jemně rozmotejte. Půjde to jedna radost.

Při holení

Dětský olej dokáže pokožku při holení ochránit před podrážděním lépe než pěna na holení. Navíc pokožka bude po holení jemná a hydratovaná.

Bezbolestné odstranění náplasti

Odstraňování náplasti může být někdy pořádně bolestivé. Pokud však použijete dětský olej, bolest a tedy i pravděpodobnost nepříjemného zážitku snížíte na minimum.

Pomůže s prstenem

Pokud máte problémy se zaseknutým prstenem na prstu, který ani za nic nemůžete z prstu dostat, pomůže vám opět dětský olej. Natřete si prst i prsten olejem a půjde to jedna radost!

Na stínování a zjemnění barev

Pokud malujete barevnými tužkami, pomocí dětského oleje můžete vytvořit krásné odstíny a barevné efekty.

Perfektní olej do koupele

Pokud jdete do vany, nezapomeňte si do vody kápnout i několik kapek dětského oleje. Po koupeli bude vaše pokožka jemná a úžasně hebká.

Vyrobte si zázračný písek!

Ocení ho maminky i děti. Má všechny vlastnosti vlhkého písku a děti hru s ním milují, je skvělý na modelování a pomáhá rozvíjet jemnou motoriku. Maminky ocení fakt, že na rozdíl od mokrého písku stačí oprášit a nezůstane po něm žádný nepořádek.

potřebujeme:

  • 8 šálků hladké mouky
  • 1 šálek dětského oleje

postup:

  • Stačí smíchat a je to. Hra může začít.

Odstraní make-up šetrně a úplně

Namísto prostředků na odličování použijte obyčejný dětský olej. Naneste ho na vatový tampon a zlehka přejíždějte po tváři. Dětský olej jemně a citlivě odlíčí i oči.

Na dřevěný nábytek

Chcete-li vašemu dřevěnému nábytku dodat výjimečný lesk, namísto drahých leštidel použijte obyčejný dětský olej. Naneste několik kapek na hadřík a přetřete dřevěný povrch. Bude se lesknout jedna radost.

Kartáček na make-up

Aby byla kartáček na make-up jemnější, nejprve ji důkladně omyjte pod teplou vodou a pak do ní vetřete několik kapek dětského oleje. Štětiny budou jemné a poddajné.